Golfturnaus Kokkolassa 3.9.2017

03.09.2017

Risto Haverinen, Kokkola

Puitteet olivat kohdillaan kun OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistyksen golfturnausta pelattiin Kokkolan Golfin historiallisella ja upealla kentällä. Syyskuinen aamu valkeni aurinkoisena ja kosteana, mutta jo aamulla näki, että tänään keli on mitä kesäisin. Ja kelin lisäksi myös väylät olivat erinomaisessa kunnossa - monen mielestä kauden parhaassa kunnossa. Syksyn merkkejä oli kuitenkin jo nähtävissä ja lehtiä sai käyttää griinimerkkeinä. Kentällä ensimmäiset yhdeksän väylää avautuivat avarina ja selkeinä. Jälkimmäisellä ysillä väylät olivat hiukan kapeampia ja haastavampia, vai johtuikohan se vain väsymyksestä. Toisella kierroksella oli myös komiasti vettä väylien lähellä ja maisemiakin ehti ihailemaan.

Syksyn kiireiden keskellä lopulta 10 pelaajaa Kokkolasta tuli kisaamaan tasoitukselliseen pistebogeykisaan. Myös allekirjoittanut uskaltautui kisakentälle 14 vuoden tauon jälkeen. Ja olihan se mahtavaa. Kisan voittajaksi suoriutui Tommi Penttilä tuloksella 35 pistettä. Kakkoseksi tuli Milla-Leena Torkinlampi 30 pisteellä ja jaetulle kolmannelle sijalle 29 pisteellä Elina Myöhänen ja Markku Matveinen.

Kilpailun jälkeen oli sitten mukava istahtaa klubin patiolle syömään ansaittu ateria. Ensi vuonna järjestettäneen uusi golfturnaus vähintään Kokkolan paikallisyhdistyksen toimesta. Koko Pohjanmaan turnaus järjestetään vuorostaan jossain muualla. Ja siihen toivottavasti saadaan myös maakuntarajat ylittävää pelaajaporukkaa. Annetaan hienon kisaperinteen jatkua ja kehittyä!

Tulokset: (tasoituksellinen pistebogeykisa)